Van het bestuur - RRT 2020

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Van het bestuur

Maart 2020 is de maand dat de RRT actiever wordt en zich richt op het nieuwe seizoen. In de voorjaarsvergadering is besloten de competitie te starten op dinsdag 23 juni. De laatste speeldag is dan dinsdag 25 augustus. De openingsdag is op dinsdag 16 juni en zal voor de eerste keer bij TC Rhenen plaatsvinden.
Dit alles natuurlijk met de kennis van nu. Door de Corona crisis kan het zijn dat er in juni nog beperkende leefregels van kracht zijn. Als het Regionaal Recreanten Tennis niet op bovenstaande data gespeeld kan worden of andere aanpassingen nodig zijn, zullen wij dat op deze site en aan de verenigingscoördinatoren melden.

2019
Wat kunnen wij heerlijk terugkijken op het afgelopen jaar 2019. Een fantastisch jaar, met een 25-jarig jubileum met veel speciale activiteiten. Veel van onze deelnemers kijken er dan ook ieder jaar weer naar uit, om de sportieve strijd aan te gaan met tegenstanders uit andere verenigingen. Elkaar weer zien, kennis maken met een nieuw team uit een andere poule van het voorgaande jaar of met een net beginnend nieuw team. En dan circa tien weken lang een poging doen de beste te worden in je poule of proberen te voorkomen dat je niet onderaan belandt en degradeert. Maar altijd met het oogmerk, gezelligheid staat voorop........

                                       

Het afgelopen jaar hadden we geen gebruikelijke openingsdag aan het begin van de competitie, maar werd in het midden van de competitie eind juli het 25-jarig jubileumfeest breed gevierd met een kleine honderd deelnemers op het tennispark van NVLTB in Wageningen. Een dagvullende aangelegenheid die begon met een heerlijke lunch gedoneerd door Brasserie en Bakkerij Van Toor uit Rhenen.

                                                               

De middag werd geheel gevuld door een clinic Van Sjeng Schalken, mede mogelijk gemaakt Intersport Winners uit Wageningen. Sjeng werd daarin geassisteerd door 3 trainers van Tennisschool Fit.
Het eind van de middag vond er nog een modeshow plaats, georganiseerd door Intersport Winners, waarna NVLTB een uitgebreid 3 gangen diner had voorbereid. Dit alles onder het genot van een lekker drankje van de “Meisjes van de wijn” met muziek van Jan en Adrie of zangeres Amber. Later op de avond kwamen ook de beentjes van de vloer en werd er nog een verloting gehouden. Al met al een dag om met genoegen op terug te kijken.


Het weer heeft afgelopen jaar geen aanleiding gegeven om wedstrijden af te gelasten. Het was af en toe zelfs erg warm, maar dat werd met extra pauzes en drinken opgelost. Menigeen heeft een mooi zomers kleurtje overgehouden aan de wedstrijden in de zon. Als je van de zomerse speeldagen foto’s hebt van spelers, wedstrijden, of van het gezellige samenzijn tussen de wedstrijden door of erna: we zetten ze graag op de website zodat iedereen kan mee genieten. Stuur ze dan alsjeblieft naar Elly Klein!
In het najaarsoverleg van vorig jaar heeft het bestuur bekeken hoe het verloop zou gaan worden voor wat betreft promoveren en degraderen. De einduitslag van het jaar 2018 wordt als uitgangspunt genomen aangezien vorig jaar een afwijkende jubileum uitvoering van de competitie in twee poules van 10 teams gespeeld is. Duidelijk was dat er veel teams van Spitsbergen in eenzelfde poule komen. Daarin moet nog een afweging gemaakt worden. Er komen mogelijk nieuwe teams uit Lienden en Bennekom bij, met wie we nog in gesprek zijn. Zij hebben nog tot eind april de tijd om zich aan te melden. Dan wordt ook de verdeling van teams over de poules opnieuw bekeken.
Daarnaast is er afgelopen jaar een wijziging geweest in het bestuur. Voorzitter Gerard Eikenaar had aangegeven dat hij na 4 jaar de hamer wilde overdragen. Tijdens de najaarsvergadering is Koos Broere unaniem gekozen als opvolger van Gerard en werd hij de nieuwe voorzitter. Wij bedanken Gerard voor zijn inzet de afgelopen jaren.

                             

We zien jullie graag weer tterug in het nieuwe seizoen van het Regionaal Recreanten Tennis.
Tot dan.


(c) RRT 2020
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu